Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A magyarok kurkumája, a torma.

A magyarok kurkumája, a torma. Felsőlégúti betegségek ellen, immunerősítésre és szív-érrendszeri problémák, különösen érszűkület kezelésére használták a régiek. Mutatjuk mi mindenre jó az elfeledett torma!

 

A világ szinte minden részén elterjedt, csípős ételízesítő, melyből szószokat, savanyúságokat, köreteket készítenek.

Szívre, érszűkület ellen

A gyökerét használjuk fel, mely feldolgozás előtt elég jellegtelennek tűnhet. Azonban megtisztítás és feldarabolás után a „sérült” növényi sejtekből mustárolaj szabadul fel, mely rendkívül erős illatú, nyákoldó hatású - éppen ez az összetevő az, melynek a torma népszerűségét köszönheti. kutatások szerint a tormában található vegyületek lassítják a daganatos sejtek terjedését (így kisebb az áttétek képződésének esélye) is. A tormában lévő mikrotápanyagok segítenek megfelelő szinten tartani a vérnyomást, így megelőzni olyan betegségeket, mint az agyvérzés, a szívroham és az érszűkület

Felső légúti fertőzések és székrekedés ellen

Az őszi, téli és kora tavaszi időszakban, amikor a legtöbben valamilyen felső légúti fertőzéssel küszködnek, különösen ajánlott lehet a torma fogyasztása. Nemcsak azért, mert irritálja a nyálkahártyát, vagyis fokozott váladéktermelődésre készteti azt, így a letapadt váladéktól is könnyebb megszabadulni, van azért is, mert jótékonyan hat az immunrendszerre.

forrás : https://www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/taplalkozas/torma-jotekony-hatasai-ezert-egyen-most-sokat-belole/21r3x34

Tartalomhoz tartozó címkék: Savanyúság Torma

Keresés